Onze projecten van de afgelopen jaren

Lionsclub Heerlen Landsfort overhandigt cheque van € 1000,-

aan stichting De KNOEVEL

Samen met Koniklijke Harmonie de Berggalm hebben we een concert georganiseerd in de St. Remigiuskerk te Klimmen met aansluitend een preuverie

in zaal Keulen.

Het concert o.l.v. Victor Vaessen met als soliste Amy Schillings zorgde voor top niveau .

Aansluitend werd er o.l.v. Henk Dirx een zeer geslaagde preuverie gepresenteerd .

Tijdens de preuverie werd er een cheque van € 1000,- uitgereikt aan stichting de Knoevel .

2017

9 December werd de inzameling voor de voedselbank georganiseerd bij supermarkt Plus te Voerendaal met groot sucses 50

kratten werden ingezameld en gedoneerd aan de voedselbank .

.

2016

Ook dit jaar heeft onze club weer een prima resultaat gehaald met de inzameling voor de Voedselbank. Voor het 9e jaar op rij werd een gezamenlijke levensmiddelen inzamel actie gehouden voor de Voedselbank Limburg-Zuid, waaraan door 18 clubs bij 23 supermarkten in de regio Sittard - Maastricht – Kerkrade werd deelgenomen.

In totaal werden op die dag maar liefst 1.395 grote veilingkratten met in totaal ca. 58.100 levensmiddelen ingezameld, met een totale geschatte waarde van € 55.000 - € 60.000,- .

Door de Voedselbank Limburg-Zuid wekelijks worden ruim >600 noodlijdende huishoudens in Zuid Limburg ondersteund met een basis voedselpakket. Helaas staan er nog een groot aantal huishoudens op de wachtlijst. De op 10 december ingezamelde levensmiddelen zijn dan ook een zeer welkome aanvullingen om noodlijdende gezinnen enigszins te kunnen helpen.

In de maand december heeft onze club twee fundraisingacties in natura gehouden:

• D.E. puntenactie voor de Voedselbank
    Er zijn bijna 600.000 Douwe Egberts waardepunten ingezameld via inzameldozen bij diverse supermarkten. Douwe Egberts heeft deze punten omgezet in 1.170 pakken koffie voor de Voedselbank.
  • Inzameling voor de Voedselbank
    Bij AH Het Loon en de Plus Heerlerbaan zijn door onze club 123 kratten met levensmiddelen opgehaald. Volgens schatting van de Voedselbank was de gemiddelde waarde per krat ca. 40 euro. Dit betekent een waarde van tegen de 5000 euro.

2014

Wijnproeverij in De Rousch waarvan de opbrengst bestemd was voor de Stichting Leergeld te Heerlen. Verder hebben we in december ook weer bij twee supermarkten ingezameld voor de Voedselbank Limbur-Zuid.

2013

Een wijnproeverij voor onze leden en voor hun relaties, vrienden en bekenden in De Rousch. De opbrengst is gegaan naar het project Je Droomauto. Een evenement dat georganiseerd wordt voor kinderen met een beperking die op Adelante in Houthem St. Gerlach verblijven. De kinderen mogen dan een dag auto’s van hun dromen van dichtbij bekijken, erin gaan zitten en een ritje meemaken.

2011 en 2012

Clumma

Samen met Harmonie De Berggalm hebben we in 2011 en 2012 een concert in de Remigiuskerk te Klimmen georganiseerd met aansluitend een preuverie in zaal Keulen tegenover de kerk. Harmonie De Berggalm besteedt haar opbrengst uit dit project voor de jeugdopleiding van haar vereniging. Ons aandeel in de opbrengst van dit project is in 2011 gegaan naar het Koevenlhöfke in Landgraaf (€ 3.500) en in 2012 naar de Stichting Hart onder de Riem in Brunssum (€ 2.000).

2009

Luxe Wenskaarten met typisch Limburgse gerechten, de kaarten zijn vanaf 1 september 2009 beschikbaar en de opbrengsten zijn voor de Stichting Oase!

Klik hier voor meer informatie (link)

Prentbriefkaarten met typisch Limburgse gerechten

Opbrengst Luxe Wenskaarten met "10 Authentiek Limburgse Gerechten" is maar liefst € 17.000 ! !

Lions Club Heerlen Landsfort schenkt de Stichting Oase € 17.000

Zaterdag 27 februari 2010 overhandigde H. Loopstra, president van de Lions Club Heerlen Landsfort, aan de Stichting Oase te Hoensbroek een cheque van € 17.000.

Het geld was ingezameld met de verkoop van 5.000 sets met 10 luxe wenskaarten. Op de voorzijde van de wenskaarten staan afbeeldingen van schilderijen van Harrie Timmermann. Op de achterzijde van de kaarten staan 10 authentieke Limburgse gerechten.

De Stichting Oase richt zich in de regio op jong volwassenen met een handicap. Oase helpt hen daarbij individueel of in groepsverband de nodige vaardigheden te ontwikkelen. Om hen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. De opbrengst wordt door de Sichting Oase aangewend om de voor haar cliënten zo gewenste aanpassingen in hun gebouw in Hoensbroek te kunnen doen. Nadere informatie over de stichting staat op http://www.stichtingoase.com/